Foråret er her – Bilen skal gøres sommerklarForår er der hvor vi for alvor begynder at interessere os for både haven og bilen igen.

Bilen har kørt hele vinteren (forhåbentlig!?) – og er gennem perioden blevet vædet godt ind i vejfilm, skidt og snavs og skal derfor have en god omgang kærlighed – inden den skal ud og køre sommeren igennem.

Selv om det er fristende ”bare” at køre den i vaskehallen – bør du give dig selv tid til at give den en grundig håndvask.

Det er ikke svært, og resultatet er langt bedre end hvad du vil opnå i vaskehallen hvis gjort korrekt. Du får her komplet guide til at gøre det.

Det skal du bruge af udstyr til at vaske din bil selv

Start med at investere i en basis bilvask pakke.

Den giver dig typisk spande, vaskehånd og tørrehåndklæde. Herefter skal du have en skumlanse til din højtryksrenser i god kvalitet, for at kunne give bilen et blødgørende lag af skum.

Sidst bør du slutte af med at give din bil en lakforsegling, så resultatet af din vask holder i længere tid.

Sådan gør du

Start med at vaske dine fælge med en fælgrens. Børster, pensler og handsker som du bruger her, må du ikke bruge andre steder, så sørg for at de er dedikeret til brug på fælgene.

Herefter skal du komme et forvaskeprodukt i skumlansen og sæt den til din højtryksrenser. Sprøjt bilen godt ind i skum, som at der sørger for at bilen den ”ligger i blød” og at skidt derfor løsner sig.

Spul af med rent vand.

Herefter tager du to vaskespande. Én med rent vand og en med autoshampoo. Herefter tager du skiftevis din vaskehånd ned i shampoo’en, op på bilen, ned i den rene vand og tilbage i spanden med autoshampoo.

Idéen er at du skal tage så rent vand med autoshampoo op på bilen og så sørge for at det skidt, der samles i vaskehånden kommer til at ligge i spanden med den nu knap så rene vand.

Når hele bilen er igennem skal du huske at tørre den med et mikrofiber håndklæde, da du ellers vil få kalkpletter på bilen.

Lakforsegling af resultatet

Når bilen er vasket bør du lakforsegle din bil. Det giver et lag af beskyttelse mod f.eks UV stråling og andet nedfald. Det kan fås i alt fra en voks, til vådforsegling til keramisk coating. Hvad der passer bedst til dig, kommer nok i høj grad an på dit temperamanet og hvor meget tid di gerne vil bruge på det. Det mest simple er vådforsegling, hvor du som oftest bare sprayer din lakforsegling på mens bilen er våd – og herefter aftørrer bilen med dig mikrofiberhåndlæde. That’s it – og så er den fornuftigt lakbeskyttet mellem dine bilvaske.