Gode vandretips til HærvejenHvis du gerne vil begynde at udforske vandremiljøet i Danmark, så er Hærvejen et glimrende sted at begynde. Du kan koble dig på hærvejen nærmest uanset hvor i landet du befinder dig, og det er også en af grundende til, at netop denne vandrerute er så fed.

 

Fra Hirtshals og Frederikshavn i nord hele vejen ned til den tyske grænse i syd, ligesom også hærvejen er at finde på henholdsvis Fyn og Sjælland, ja så er det jo egentlig bare at finde vandreskoene frem og komme ud i det danske landskab.

 

I denne artikel kan du læse lidt gode vandretips, til når du gerne vil gå på Hærvejen.

 

Hvor skal jeg starte?

Folk er meget forskellige hvad angår Hærvejen, og hvordan denne skal gribes an. For nogle er det meget vigtigt, at den bliver fulgt i komplet kronologisk rækkefølge, mens andre egentlig går lidt på må og få. 

 

Det fede ved at tage hele strækningen fra A til B er, at du virkelig for oplevet hele Danmark, og du har et vildt fedt projekt, som måske kan give endnu mere motivation i forhold til at komme afsted. Ofte vil du også prioritere flere dage til at nå en længere strækning, hvilket gør, at du rent mentalt når ned i et helt andet gear.

 

Ulempen er så, at du på et tidspunkt får svært ved bare lige at tage af sted en weekend, da transporten hen til startstedet bliver længere og længere væk, medmindre du kan afsætte 3 uger til at gå hele strækningen på en gang. 

 

Hvor skal jeg sove?

Langs Hærvejen er der både primitive overnatningspladser, Bed and Breakfast, vandrehjem, hoteller og meget mere. Du skal naturligvis planlægge din tur efter, hvordan du gerne vil overnatte, men der er virkelig muligheder for enhver smag.

 

Det kan være en god idé at tjekke Hærvejskortet ud og endda downloade kortet på telefonen også, så du altid kan holde øje med, hvor du er, og hvor nærmeste overnatningssted befinder sig.

 

Hvor meget udstyr skal jeg have med?

Igen er det meget op til den enkelte person, samt hvilken type tur du gerne vil. Er det mange dage du gerne vil afsted, så skal du tænke over nogle andre ting, end hvis det blot er en weekend. 

 

Men det er i hvert fald altid godt at have tøj med, så du ikke kommer til at fryse, mad og vand, førstehjælpsudstyr, og ellers sørge for at dine vandresko, rygsæk og generelle vandreudstyr er i god kvalitet.