Hvad med en tur til enten Berlin eller Budapest?“Mig og dig, til sommer i Europa” Sådan sang Rasmus Nøhr i den populære sang med titlen, Sommer i Europa. For helt ærligt, hvem har så ikke lyst til at spendere sommeren på en storbyferie i Europa – ja, det kan for den sags skyld også være det kommende efterår, vinteren vi så småt går i møde eller foråret der byder 2022 velkommen. Der er altid god grund til at rejse på storbysferie i de forskellige europæiske storbyer. Tænk sig lige, at vi har SÅ mange vidunderlige byer lige i baghaven.

 

Skal vi sove i Berlin?

For lige at citere endnu en god, gammel klassiker af en sang.

Berlin er uden tvivl min absolutte yndlingsby. Wauw, den by! Jeg har besøgt byen et utal af gange og har i sinde at besøge byen et utal af gange endnu. Det bedste er, at Berlin (næsten) kun er et stenkast væk fra den danske grænse. Med andre ord kan man sagtens nå den tyske hovedstad på 6-7 timer i bil. Så bliver det altså ikke nemmere. Desuden er der også gode togforbindelser, hvis man foretrækker denne rejseform fremfor bil. Fordelen ved tog er, at alle rejsende kan slappe af hele turen. Man kan med fordel snuppe en velfortjent lur, læse en god bog eller lade sig drage væk med podcast i ørerne, mens man nyder det fine landskab, der passerer forbi bag vinduet. Listen af ting, du bør opleve i Berlin er SÅ lang – og byen er i sig selv en vild oplevelse, man bør prøve på egen krop. Jeg kan desuden anbefale at besøge CSA-bar, som er min klare favorit!

 

My house in Budapest

Sådan sang George Ezra i sangen, der deler navn med den ungarske hovedstad, Budapest. For lige at blive i sang-universet (endnu) en kort stund. For få år siden besøgte jeg Budapest. Jamen, altså! Så smuk en by skal man lede meget længe efter. Sjældent – faktisk aldrig – har jeg oplevet så storslået arkitektur. Det vrimler med historiske bygninger med det smukkeste udseende. Min klare favorit er parlamentsbygningen som afgjort er et besøg værd. Jeg nød både at spise aftensmad foran bygningen, der har beliggenhed overfor floden. Eller snuppe en tur i den gamle sporvogn, som blandt andet også kører gennem kvarteret ved det smukke parlament.

Derudover kan jeg VARMT anbefale at besøge det termiske bad, Széchenyi. Et majestætisk og smukt bad, der indeholder mange forskellige varme bassiner, der alle har forskellige helbredende krafter.