Kom ud i naturen og find ravKom ud i naturen og find rav

Ravjagt er en glimrende mulighed for at komme udenfor i naturen og få frisk luft. Bevæg dig ud til Danmarks flotte kyster, hvor der er mulighed for at finde rav. Chancen for at finde ”Nordens guld” er størst ved havet efter en storm eller meget kraftig vind. Dette skyldtes, at det ligger begravet under sandet, men bliver blæst op under stormen. Derfor er chancen markant større efter en storm, da det her vil blive hvirvlet op ad vinden og skylle i land med strømmen i havet. Man skal altså vente til, at blæsten er overstået, da det er herefter, at ravet er nemmest at finde. Det vil ofte ligge i de øverste lag på stranden efter en storm, hvilket vil gøre det nemmere at finde.

Dagslygte er et fantastisk hjælpemiddel til at finde rav

Det kan for mange nye, såvel som rutinerede ravjægere være svært at kende rav. Rav kan generelt kendes på, at det er lettere end sten, samt har en hul klang, hvis man bider i det. Denne metode kan være tidskrævende, specielt når man er ude aktivt og lede efter rav. Derfor er det muligt at bruge ravlygter til hjælp. Her kan man blandt andet bruge en dagslyslygte til det. Ved hjælp af UV-lys, så vil rav ved brug af denne lygte lyse i en blågrøn til gulgrøn nuance. Den bruges, når man befinder sig et sted, hvor man tror der er rav. Her vil ravet så lyse op, hvis man har fundet det. Derfor er en dagslyslygte et godt hjælpemiddel og med denne specielle ravlygte kunne jeg finde rav om dagen.

Det er sjov og god motion at finde rav

Ravsæsonen strækker sig igennem efterårsmånederne og vintermånederne, da det kolde vand giver de bedste betingelser for, at ravet vil skylle i land. Det er derfor også et godt tidspunkt at få sikret sig den motion, som man måske mister hen over vinteren. Det er ikke altid lige sjovt at skulle løbe en tur i den bidende kulde, som man kan opleve i Danmark. Derfor giver det god mening at tage på ravjagt i denne sæson, både at muligheden for at finde noget rav er bedre, samt at man er sikker på at få sin daglige motion, da det trods alt kan virke mere indbydende at lede efter rav, end at man skal løbe en tur i det kolde vejr.

Derfor skal du i gang med at finde rav nu

Som nævnt tidligere, er højsæson for rav i efterårsmånederne og vintermånederne. Det betyder altså, at den periode, som vi går ind i nu er ravsæson. Derfor vil det være oplagt at starte på ravjagten så hurtigt som muligt. Det vil også være muligt med dagslyslygten, som kan lyse rav op om dagen. Det kunne for eksempel være godt at have en lygte med, hvis man valgte at bruge en dag i weekenden på at lede efter rav. Her vil den give en god hjælp og højne ens chancer for at finde rav midt om dagen.