Sådan kan du leve sundereHvem vil ikke gerne lave sundere, end de gør? De fleste har det nok sådan, at de godt kunne tænke sig at leve lidt eller meget sundere. Måske kan man mærke på sin krop, at den har brug for det, og måske har man bare lært, at mange af de vaner, man har, ikke er specielt sunde. Uanset hvad, kan man her blive lidt klogere på, hvordan man kan leve sundere.

Tænk over, hvad du putter i munden

Man kan have flere forskelige mere eller mindre usunde vaner, som man kan prøve at ændre. Det kan f.eks. være, at det ikke altid er det sundeste, man putter i munden. Måske bliver det lidt for tit noget usund fastfood, fordi det er blevet tid til aftensmad, uden at nogen har fundet på, hvad man skal have.

I disse tilfælde kan det virke fristende at ringe til den lokale pizzamand eller et andet fastfoodsted. Det er dog hverken sundt eller billigt, hvis man gør det ofte. Derfor kan det være en god idé at lave en form for madplan og købe ind til flere retter på en gang. På den måde behøver man ikke finde på sund mad, når man står og er sulten, men kan i stedet vælge sunde retter på et bedre tidspunkt.

Nogle mennesker får måske heller ikke helt nok grøntsager, vitaminer og mineraler i deres daglige kost. Det kan man gøre noget ved på flere forskellige måder. Man kan blive bedre til at spise de rigtige grøntsager – det er dog ikke altid lige nemt. I stedet vælger nogle også at drikke grøn juice, der indeholder grøntsager, vitaminer og mineraler.

Bliv bedre til at bevæge dig

En anden central del af at leve sundere er at bevæge sig mere. Det kan måske virke uoverskueligt, hvis man tror, at det indebærer, at man nu skal til at træne i fitnesscenteret hver anden dag. Det behøver man dog slet ikke for at leve sundere.

Man kan starte med bare at sørge for at gå mere. Måske skal man prioritere at gå en tur eller vælge at gå, når man skal et sted hen i stedet for at tage bil eller bus. Det kan også være, at man har mulighed for at begynde at tage sin cykel, når man skal steder hen.

Vil man gerne bevæge sig mere, kan man også overveje at melde sig til en form for træning – måske bare én gang om ugen, hvis det er det, man kan overskue.